Gezinsgesprekken, het kan nieuwe deuren openen...


Het dagelijks leven met een persoon met dementie is een opdracht zowel voor de persoon die het heeft als voor de mantelzorger. Het vraagt ondersteuning van familie, van vrienden, van de omgeving.


De relaties binnen een gezin of binnen de bredere familie kunnen door dementie op de proef gesteld worden. Het lijkt wel of dementie bepaalde zaken uitvergroot. Spanningen komen boven drijven. Ideeën worden elkaars tegenpolen.  Deze spanningen zijn het laatste wat we nodig hebben.


Eens samen rond de tafel gaan zitten en proberen naar elkaar te luisteren. Het kan nieuwe deuren openen. Geef het een kans en doe beroep op mij.

 

Wat bied ik aan?


Zie mij als een luisterend oor van buitenaf. Ik kom een gesprek leiden bij u thuis of op de plaats die u het meest geschikt lijkt. Op voorhand wordt samen met u bekeken wie door u (of door mij) wordt uitgenodigd voor het gesprek.

 

Tijdens het gesprek geef ik iedereen de kans om dingen uit te spreken die deugd doen om gezegd te worden. Nieuwe energie wordt op die manier gecreëerd. Het gesprek is eveneens een gelegenheid om vragen te stellen of bepaalde onderwerpen te bespreken.

 

Het gesprek kan eenmalig zijn of meerdere keren doorgaan al naargelang de situatie.

 

Tarieven


75 euro per gesprek (ongeacht de duur)

excl. verplaatsingskosten vanuit Leuven aan het wettelijk tarief (€0,4280 per kilometer)

 

Afspraak


U kan me telefonisch (0475/36 22 19) of per mail bereiken. Ook als u vragen heeft kan u mij contacteren. 

 

 

Dementiecoach aan huis biedt zorg op maat.